Inlägg

Inlägg som rocarls har skrivit i forumet
Av rocarls

Aningen missvisande att Windows Defender endast får 2/6 för protection, med tanke på att det endast verkar vara "0-day malware attacks" som det är mindre bra på. Ser ingen anledning till att du ska byta Emil http://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avt...

Av rocarls
Skrivet av _MmattiasS_:

det handlar väl inte om operativsystemen, utan hela företaget? windows gör i stort sett bara 2st OS och xbox (plus smågrejer i jämförelse), medans apple gör 2st os, massa laptops och andra datorer, en telefon (som de själva gör chipset till), olika mediaspelare osvosv. och ändå lägger microsoft 3ggr så mycket.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av ArakanI2:

Apple har väll ganska brett utbud, allt ifrån möss och tangentbord till mobiltelefoner och tablets, till stationära workstations till operativsystem till servrar(och en herrans massa prylar där i mellan).

Nu när jag tänker efter så måste jag säga att de har minst lika brett utbud som MS.

Skulle också vara intressant och se hur mycket pengar MS kommer spendera på R&D nu när W8 är släppt. De lär ju inte flytta över alla utvecklare ifrån W8 teamet till W9 teamet, så deras R&D utgifter borde minska till nästa år.

Kan inte hålla med helt.
Glöm inte att Microsoft också har produkter/tjänster som exempelvis Sharepoint, Dynamics NAV/AX, Hyper-V, MS-SQL, Office, Azure.
Har Apple (eller Google för den delen) något liknande? Jag vill bara påpeka att pengar för forskning går till mer än bara Windows och den nya hårdvaran, och anledningen till att Microsoft inte går med samma direkta vinst, är också eftersom mycket pengar går till deras partners (som implementerar tjänsterna hos kunderna).

Av rocarls

Skillnad på utbud

Microsoft har ju mycket bredare utbud (fler produkter/tjänster) än Apple, det handlar inte bara om os och hårdvara, ingen som tänkt på det?

Av rocarls

Små förbättringar

Windows 8 är generellt lite snabbare än Windows 7, detta genom små förbättringar som exempelvis lägre RAM-utnyttjande för operativsystemet (du får mer RAM över till dina spel/appar), snabbare filöverföringar och förbättrad aktivitets-prioritering.

Andra stora nyheter är att Windows 8 får stöd för ARM och fler/bättre energispars-alternativ (ex. Connected Standby som dagens smartphones använder), liksom även att Windows 8 och Windows Phone 8 bygger på samma kärna (vilket ger flera fördelar i Microsofts ekosystem).

En sak som jag särskilt uppskattar är dock den uppdaterade aktivitetshanteraren, i synnerhet dess prestandaflik (+resursmonitor), som ger en betydligt bättre överblick av datorns prestanda.

Av rocarls

mikro-usb

Det finns faktiskt två väldigt vettiga anledningar till att mikro-usb standarden infördes. Mindre elektroniskt avfall och att alla kan använda samma laddare. Vad är viktigast, att alla ska ha en Apple-designad laddare eller att vi faktiskt tar miljömässigt ansvar? Enligt mig är det lika fundamentalisk som att vi har A4-standarden för kontorspapper.

Flera av er skriver att ni hellre streamar media trådlöst istället för att docka. Detta borde väl innovativa Apple också inse, varför behöver vi då något annat än en mikro-usb?

Av rocarls

Studentlya

Sweclockers musmatta gör susen
Detta är iaf min student-datorhörna som jag trivs väldigt bra med.

Studentlya

Av rocarls
Skrivet av Rapidact:

Ska vi gråta tillsammans? Jag tror det knappt är sant...

Håller med, tycker inte designen är särskilt innovativ, känns som xbox 360 med touch i stället för kinect. Kantigheten gör att det känns hårt och färgerna är minst sagt mossiga. Det kanske är ett sätt för dem att försöka sudda ut gränserna mellan allt (xbox/media-pc/tv/touch/dator/telefon) och finna nått gemensamt gränsnitt (en enda stor kompromiss). Men som desktop operativ kommer det nog inte göra succé, vi har redan multiscreen och flyttar runt fönster där i mellan och kräver optimal prestanda, vi vägrar dra runt menyer likt xbox.

Jag tror Microsoft håller på att putta alla i knät på Apple, de är redan några år före Microsoft när det gäller touch gränsnitt och kan nog göra detta 10 x snyggare utan att överdriva, får se vad som händer när Apple revolutionerar marknaden med nya tv-apparater (och gränsnitt)?

Du får det att verka som att de fått idén om Metros dashboard, vilket inte är fallet, metrogränsnittet för Xbox släpptes december 2011, för att matcha Windows Phone 7 som släpptes först med Metrodesignen och till viss del är integrerat med Xbox/Xbox Live och ex. kan användas som fjärrkontroll till ditt Xbox.

Det är mycket sant att Microsoft satsar på att få ett gemensamt gränssnitt. Men jag tror också att folk som endast kör desktop kommer att se få anledningar till att uppgradera till 'Windows 8'.

Metrogränssnittet är väldigt innovativt med dess egenskaper och de möjligheter det skapar, Apple är steget efter nu! Hur många här har sett/hört ryktena att Kinect också kommer att släppas för pc's? Vad innebär det tror ni?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rocarls

samma sits

Skrivet av BoardBum:

Hejsan.
Har köpt en enklare surfburk (hp/compaq) med en amd e350 i. Dock så tycker jag att den lilla fläkten väsnas på tok för mycket och vill byta ut den.
Har aldrig tidigare hållit på med dessa mindre prylar så jag vet inte riktigt vad det är för sockel eller vad man ska kalla det.
Några tips eller idéer om vad som kan tänkas passa vore tacksamt.

Hej, jag sitter i samma sits och har också en likadan(?) PC från HP/Compaq med AMD Fusion E-350. Vill också byta ut kylaren, gärna med en tystare/större fläkt som också blåser ut luften från chassit lite. Jag ska kolla runt lite och återkommer om jag hittar något.

Mvh
Robin

Av rocarls

Acer TimelineX 1830T, nu i Sverige!

Som säkert många längtat efter, idag dök modellen 1830T upp på svenska marknaden och är även upplagd på prisjakt!

Acer Aspire TimelineX 1830T-33U4G50n (LX.PTV02.052) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Jag kommer att beställa den imorgon och jag kommer att uppdatera tråden, lägga upp bilder och svara på eventuella frågor från er.

Mvh
Robin

Av rocarls

Vista internet problem

Tjena! Har precis köpt en ny bärbar som min syster ska använda. Är en HP G7000 med Vista Home Premium.

Problemet är att jag inte kommer åt alla sidor på internet, inte många alls!
Som tur fungerade dock sweclockers

Exempelvis att surfa till Google går inte, men pinga går bra.

Misstänker att det är något problem med kommunikationen till DNS servern.
Tänker dock inte lägga till önskat/primär DNS address för den kommer inte min syster använda senare, då hon alltid är på resande fot!

Min IPv4 fungerar men IPv6 är begränsad! Kan problemet lösas genom att avinstallera IPv6?? Vad förlorar jag egentligen för funktioner om jag tar bort det?

Tack på förhand!

Av rocarls

Tack för alla era svar
Intressant och lärorikt^^

Har funderat lite mer på det här.. tror att jag väljer att använda mig av vanlig koppar ändå. Iaf till att börja med och se hur det funkar! Kommer sätta ut nån enkel repeater på några ställen så löser det sig säkert billigt och bra ^^
Tycker dock det är konstigt att jag inte hittar nån enkel repeater (ej trådlös ap) som drivs av PoE, det borde väl inte vara allt för svårt att konstruera då dess funktion skulle vara väldigt simpel, ta upp en signal och förstärka den.. Tråkigt att behöva ha en klump liggandes uppe i taket och sedan behöva dra en extra strömkabel till bara den.. men men, vad gör man?

För min del är fibern ett lite för dyrt alternativ i dagsläget och jag kommer nog inte dra nytta av det till alla switcharna. Men ska köpa in 24portars smartswitchar från Netgear, de flesta har ju öven Sfp/Gbic uttag ifall jag skulle behöva det någon dag, då kopparn inte når hela vägen

Av rocarls

Fiber&TP, kablar & kontakter - HJÄLP tack!

Hejsan!

Känner mig noobig och lite lost men..
Ska ha ett gigabitnätverk med ganska stora avstånd, en huvudswitch i serverrummet som sedan kopplas till fem stycken andra switchar som har några olika vlan.

Har följande frågor:

1. Finns det nån billig repeater för vanliga TP kablar som drivs av PoE, dvs så man slipper koppla extra strömadaptrar? Borde väl vara ett billigt alternativ istället för att dra fiber?

2. Vad krävs det annars för att dra en fiberkabel mellan två switchar;
Från switch, via rj45kontakt till fiberkabel som sedan går in i en annan switch.
'
3. Vet att det finns så kallade fiberconvertors blabla, vad är det?

4. Vad bör jag tänka på när jag väljer vilka switchar med tank på deras uttag?

Någon som kan rekommendera en bra FAQ möjligtvis eller bara vara snäll och svara på mina frågor?

Tack på förhand!

Av rocarls

ser praktisk ut för htpc och liknande tkr jag..om man inte ska klocka allt för mkt osv

Av rocarls
Citat:

Ursprungligen inskrivet av compac
themord om du tror att det är liten skillnad på x800xl och ett nytt geforece så tror du lite fel .

Jaa, det är klart att skillnaden är stor på mitt och dagens nyare grafikkort:P Självklart skulle jag få kanske tredubbel ökning i prestanda om jag uppgraderade nu. Men jag är inte så entusiastisk.

Det jag menar är att jag tycker skillnaderna borde vara större om de ska byta generationer eller om skillnaderna inte är så stora, som i detta fallet ge "9800gx2" ett annat mer passande namn som "8800x2 Ultra" eller något liknande.

Jag tycker det är fräckt och fult att göra små förändringar, ändra namnet så det låter mycket grymmare och sedan försöka lura icke kunnande konsumenter till att köpa nya saker, som inte är mycket bättre än det de kanske redan har. Bra att utvecklingen går framåt, men snälla gör det i större steg skulle jag önska.
Vad är det för överkonsumerat samhälle vi lever i? Finns det inte bättre saker att lägga pengar på och vore det inte bättre för miljön dessutom!? Vi pratar ofta om att komponenterna ska dra så lite ström som möjligt och tillverkarna ska hela tiden försöka göra snabbare produkter som ska utnyttja strömmen bättre, för att få ner värmeutvecklingen och strömkostnaden för miljöns skull. Men om vi tänker för 10år sedan, då räckte det ju att en dator använde sig utav 200watts nätaggregat, vips nu snackar vi om 1000watt+ ... visst har datorerna blivit avsevärt mycket bättre sedan dess, men jag tycker ändå att utvecklingen går åt fel håll.

Ursäkta för att detta kanske gick lite för långt och jag förstår klart att många av er entusiaster inte kan hålla med mig helt i mitt påstående. Och jag ursäktar att detta blev lite offtopic :/

Av rocarls

Usch, tycker det har tagit alldeles för långt tid nu.. har i snart två år velat uppgradera mitt system men så tänker man "det kommer snart en ny generation, jag väntar lite till"... har inte sett några större förändringar senaste åren när det gäller grafikkort..samma visa om och om igen måste jag säga...

De lovar att dual/quadcore processorer kommer ge såå mycket mer prestanda än singelcore i spelen, men har det varit så? NEJ nästan tvärtom att singelcores har varit bättre, eller att dualcores är bättre än quadcores..!!

Sitter fortfarande här pinsamt nog med en klockad 3500+ processor, 2GB ram och ett x800xl kort som fortfarande fungerar bra till de mesta spelen i 1280x1024, lirar cod4, aoe3, crysis, fear samt några klassiska lan-spel och det rullar på ^^ visserligen inte med högsta inställningarna på de nyaste spelen men det flyter tillräckligt bra med behaglig grafik vilket fall ser ingen vits med att uppgradera ännu Som fattig student har jag ingen lust att punda ut runt 800kr idag och få ett 8500gt, som prestandamässigt motsvarar ett 7600gs, som i sig motsvarar ett 6800gt och mitt x800xl vad är detta för trams med nya generationers grafikkort egentligen, skillnaden är ju minimal!!! :S

Blir väl till att vänta ett år till om inte det händer stora grejor i februari

Av rocarls

usch med tanke på vad priserna är nu så känner jag mig kortsagt Rejält Blåst när jag köpte mina 512MB stickor för mer än 2000kr styck för tre år sedan

Av rocarls

HP Bärbar - skärmens ljusstyrka är för svag..

Hejsan

Jag har en HP Compaq NC6400 bärbar dator och har stött på ett litet problem här som jag tänkte ni kunde hjälpa mig med, om ni är så snälla ^^

Datorn har en sensor som känner av hur ljust det är i rummet man är i, och anpassar skärmens ljusstyrka efter det. Men jag upplever att skärmen oftast blir för mörk och texten blir jobbig att läsa. Problemet är att jag inte kan höja ljusstyrkan!! Detta gäller givetvis endast när laddaren är frånkopplad och batteriet används då skärmens ljusstyrka försvagas!

Datorn har självklart knappar som man ska höja/sänka ljusstyrkan på skärmen med.. fn + f9/f10
Men de fungerar alltså inte just nu när jag har "HP Quick Launch Buttons" installerat. Tar jag bort programmet så fungerar dock de snabbknapparna utmärkt.. väldigt skumt.. vet någon hur man kan ändra inställningarna i det programmet möjligtvis? Vill ha det installerat men ändå kunna ändra ljusstyrkan själv alltså!!

Tack på förhand!

Av rocarls

C: System
D: Resurs
E: Media
F: Backup
X: WD Extern

d va det d

Av rocarls

Felsökningsprogram för hdd och raid?

Hej! Jag har under en längre tid haft stora problem med min dator, när jag ska installera windows så hängde datorn sig efter ibland 2min och ibland efter 10. Det varierade ganska mycket. Jag hade testat att byta raminnen, dvdläsare, koppla om alla kablar, montera om kylning och vise versa.

Till slut så kom jag att tänka på att det kanske var mina nya hdd som börjat krångla. Jag har kört dem i en månad helt utan problem i raid0, men sen började datorn krångla och jag trodde bara det var windows, därför tänkte jag då ominstallera det!

Jag testa sedan att installera mitt OS på min andra hdd som egentligen bara var en massa backup på.. och helt plötsligt så fungerade allt utan problem.

Så det måste då vara något med hdd att göra, antingen är det de två nya hdd eller kanske moderkortet (kontrollkortet för raid) som är orsaken? Mitt moderkort började nästa brina en gång och det ledde till att ljudkortet gick sönder, kanske har det skadat raid kontrollkortet också?

Har ni några tips på några bra program som man kan kolla om hdd har dåliga sektioner eller om raid fungerar som det ska??

Tack på förhand

Av rocarls

Jag är då inte imponerad av "daamit" med tanke på att nvidia redan har funnits på marknaden ett bra tag. Borde vara större skillnad tycker jag.. men drivrutinerna är väl inte heller så bra anpassade än så länge, och hela serien har ju inte heller släppts ännu som sagt men det ska bli intressant med nya tester med alla korten, med nya drivisar och andra upplösningar